Om oss

Sveriges äldsta tennishall

Halmstad Tennishall är en av Sveriges äldsta tennishallar och togs i bruk 1936. Den grundades av en antal tennisentusiaster, som ansåg att det inte endast räckte med de utomhusbanor som då fanns tillgängliga inne på Örjansvalls område. 

De ville även kunna bedriva den ädla sporten under årets mörka och kalla månader. I mitten på 40-talet tillkom ytterligare en kategori, som hade badminton som huvudintresse. Dessa bägge sporter samsades om hallen, som dessutom varit skådeplats för Drotts och HBPs hemmamatcher under ett antal år fram till Sporthallen nedanför Galgberget stod färdig 1955.

tennis, court, dome-926386.jpg

Har du en gång prövat spel i vår hall, har du svårt att jämföra upplevelsen med något annat i tennisväg, i alla fall när det gäller inomhusspel. Du och dina medspelare har dessutom hela hallen för er själva.

Har du en gång prövat spel i vår hall, har du svårt att jämföra upplevelsen med något annat i tennisväg

Halmstad Tennishall är inte bara unik rent arkitektoniskt, utan kan även stoltsera med ett uppreglat trägolv, som är belagt med en bland tenniskännare, högt aktad filtmatta från Nordifa AB. Denna fantastiska kombination ger en väldigt behaglig tennisupplevelse med en underbar bollkänsla, och är inte minst oerhört skonsam mot såväl knäleder som mot fotbeklädnader. Bollträffen ger dessutom  en klang som nästan framkallar rysningar av välbehag.